WK-kwalificatie Afrika: Marokko makkie, Kameroen loodzwaar

21 januari 2020, 19:29

De loting voor de WK-kwalificatie in Afrika is dinsdagavond gedaan. De tien poules waarin de teams zich moeten gaan plaatsen zijn geloot, waarbij Marokko een relatief lichte loting heeft. Voor alle poules geldt dat alleen de nummers één doorgaan naar de knock-outfase, waarvan uiteindelijk vijf teams via play-offs naar de eindronde in Qatar mogen.

Hakim Ziyech treft met Marokko het Guinee van Naby Keïta, Guinee-Bissau en Soedan en dat zou op papier geen probleem mogen vormen. Minder blij zullen ze in Kameroen (van Andre Onana) en Ivoorkust zijn, aangezien zij bij elkaar in Groep D zitten met Mozambique en Malawi: slechts een van die landen kan door naar de groepsfase.

Het is ook meteen de poule des doods van alle groepen, al staan er nog meer mooie affiches op de rol. Mohamed Salah (Egypte) versus Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon), Bertrand Traoré (Bukina Faso) tegen Riyad Mahrez (Algerije) of Emmanuel Adebayor (Togo) tegen Sadio Mané (Senegal) zijn duels die eruit springen. Van alle poules gaan de nummers één door, die tegen elkaar spelen in play-offs, waarvan de vijf winnaars naar Qatar gaan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen