Gosens juicht komst Czyborra toe: "Geweldig voor hem"

Gosens juicht komst Czyborra toe: "Geweldig voor hem"

21 januari 2020 – Lennart Czyborra staat op het punt van Heracles Almelo te transfereren naar een Champions League-club. De twintigjarige Duitser wordt door Atalanta Bergamo overgenomen van Heracles Almelo en gaat in Italië samenspelen met Robin Gosens, die in 2017 dezelfde transfer maakte. Hij juicht de komst van zijn landgenoot toe.De 25-jarige Gosens maakte als linksback indruk bij Heracles en verdiende daarmee een transfer naar Atalanta. Precies hetzelfde geldt voor Czyborra, wiens transfer zo goed als rond is. "Laat hem maar komen", reageert Gosens enthousiast in Tubantia. "Het is geweldig voor hem", zegt Gosens, die er met Czyborra een concurrent bij heeft. "Ik ben zelf ook blij met zijn komst. Eindelijk weer eens een Duitser om Duits mee te praten. Hij heeft ook nog dezelfde achtergrond als ik, we kennen dezelfde mensen. Dat schept een band. Heracles kennende zit het met zijn mentaliteit en karakter ook goed. Ik kijk er naar uit."

Atalanta is nog actief in de Champions League, maar plukt een speler weg bij Heracles. Het zegt veel over de manier van werken in Bergamo, beseft Gosens. "Ze scouten anders, zoeken naar onbekendere spelers. Nederland is een interessante markt. Dat ze bij Lennart zijn uitgekomen, is geen toeval. Ik heb veel contact met de hoofdscout, en hij is vaak bij Heracles geweest, vertelde hij."

"Dat ze bij Czyborra uitkomen, betekent dat hij in het profiel past", zegt Gosens. "Ze weten precies wat ze willen en wat ze halen. Daarin maken ze bijna nooit een fout. Hans Hateboer, Martin de Roon, spelers uit Zwitserland, België en ook ikzelf: onze waardes zijn allemaal meer dan verdubbeld."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 28 maart 2020

  2. vrijdag 27 maart 2020