Kums naar AA Gent, Samatta naar Aston Villa en Lyon haalt spits

20 januari 2020, 23:29

Anderlecht heeft maandag definitief afscheid genomen van voormalig sc Heerenveen-middenvelder Sven Kums (31). Hij werd dit seizoen al verhuurd aan AA Gent, maar heeft daar inmiddels ook een driejarig contract getekend. Ook Aly Samatta (naar Racing Genk) maakte een transfer, net als Karl Toko Ekambi (naar Olympique Lyon).

Kums kwam in de jeugdopleiding uit voor Anderlecht, maar kon er nooit doorbreken. Toen hij weer teruggehaald werd om de nieuwe regisseur te worden op het middenveld, leek hij alsnog te slagen bij Anderlecht. Onder Vincent Kompany had hij geen perspectief en werd hij verhuurd aan AA Gent, waar hij nu een verbintenis heeft ondertekend tot en met 2023.

Olympique Lyon haalt Memphis-vervanger

Villarreal-spits Karl Toko Ekambi is tijdelijk overgestapt naar Olympique Lyon. In 2018 werd hij voor twintig miljoen euro naar de Spaanse club verkocht, maar kon daar nooit echt slagen. Hij wordt door Lyon als Memphis-vervanger gehuurd voor een half jaar, á vier miljoen euro. In de zomer kan hij voor 15,5 miljoen de definitieve overstap maken, al is dat nog onder optie. 

Racing Genk verkoopt Samatta

Ook bij Racing Genk was er transfernieuws: Aly Samatta (27) werd maandag voor ruim tien miljoen euro verkocht aan Aston Villa. Hij gaat daar samenspelen met Wesley, die afgelopen zomer door de Premier League-club werd weggekocht bij Club Brugge. "Ik ben erg blij dat we Samatta naar de club hebben kunnen halen", aldus Villa-coach Dean Smith.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen