VVV-Venlo had strafschop tegen PSV opnieuw moeten nemen

20 januari 2020, 22:08   Bijgewerkt: 20 januari 2020, 22:19

VVV-Venlo had de penalty tegen PSV over moeten nemen. Johnatan Opoku moest nog schieten of de zestien stond al vol met spelers van beide clubs. Normaliter wordt dit gedoogd, maar volgens scheidsrechtersbaas Dick van Egmond ging dit te ver.

Jerome Sinclair van VVV liep bij het te vroeg inlopen bijna arbiter Danny Makkelie omver. "Deze had idealiter overgenomen moeten worden, het inlopen was zo duidelijk", zegt Van Egmond tegen het Algemeen Dagblad. "Makkelie erkende na afloop ook dat hij had moeten ingrijpen."

De regel is duidelijk: niemand mag bij een penalty te vroeg inlopen. "Maar het is moeilijk te handhaven omdat een scheidsrechter al op veel andere dingen moet letten. Komt de keeper van zijn lijn, is de aanloop van de nemer in orde, maar ook of de bal erin gaat als die bijvoorbeeld van de onderkant van de lat komt."

Bovendien mag de videoscheidsrechter niet ingrijpen. "De VAR heeft wel extra bevoegdheden gekregen dit seizoen. Maar hij mag alleen ingrijpen als de keeper te vroeg van zijn lijn komt en de bal stopt, of als een te vroeg ingelopen speler profijt heeft van zijn actie bij een gemiste penalty. Dit seizoen hebben we een aantal opnieuw genomen strafschoppen gezien, maar dan was er dus sprake van één van genoemde situaties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen