Slot ziet ondanks verlies geen aanleiding om team te veranderen

20 januari 2020, 16:08

AZ verloor zaterdagavond verrassend met 1-3 van Willem II, maar dat is voor trainer Arne Slot geen reden om de opstelling om te gooien voor het bekerduel met TOP Oss. De Alkmaarders spelen dinsdagavond in Oss voor een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi.

"Er is geen aanleiding om dingen te veranderen. We nemen het bekertoernooi heel serieus. TOP Oss hoeft niet te verwachten dat ze een ander team tegenover zich krijgen dan dat van zaterdag", sprak de trainer via de officiële clubkanalen. De trainer verwacht niet dat zijn ploeg door de nederlaag tegen Willem II ineens in paniek is. "Ik zou het niet lekker vinden als de jongens mentaal zo zwak zijn, dat ze na het verliezen van een wedstrijd gelijk over alles en iedereen gaan twijfelen. We hebben er ook de spelers niet naar, die snel het zelfvertrouwen verliezen. Dan moet er heel wat meer gebeuren. Ik vind ook niet dat daar veel aanleiding voor is."

Dat het bekertoernooi vol verrassingen kan zitten, weet ook Slot. "Clichés zijn meestal waar, maar in het bekertoernooi zijn er vaak rare uitslagen. Clubs uit de Eerste Divisie kunnen het Eredivisie-teams daarin heel lastig maken. Vorige week maandag verloor TOP Oss nog van Jong AZ met 3-1. Vier dagen later wonnen ze van de koploper: SC Cambuur. Dat geeft de onvoorspelbaarheid van voetbal aan. Het is mooi dat we dinsdag al weer spelen", zei Slot over het duel met TOP Oss. "Want het betekent dat we het afgelopen half jaar dingen goed hebben gedaan. Er is ook een aantal clubs dat niet speelt. We voetballen het liefst om de drie, vier dagen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen