Spoorboekje: Feyenoord in Sittard, Coppa Italia en Engelse topper

21 januari 2020, 12:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 21 januari.

Nieuws

Moses en Czyborra

De transfermarkt is nog altijd volle gang, zeker ook in de Serie A wordt er vandaag vuurwerk verwacht. Internazionale gaat Victor Moses halen als tweede winteraankoop na de komst van Ashley Young, alleen de medische keuring moet nog worden gedaan. Gezien het blessureleed in zijn loopbaan kan dat nog wel problemen opleveren. Ook Heracles Almelo-verdediger Lennart Czyborra wordt medisch gekeurd: bij Atalanta Bergamo. 

Wedstrijden

Napoli - Lazio Roma (20:45 uur)

Het dreigt een rampseizoen te worden voor Napoli. Met de aanstelling van Gennaro Gattuso gaat het eigenlijk geen steek beter met de Napolitanen, het winnen van de Coppa Italia zou het seizoen nog enig aanzien kunnen geven. Waar het seizoen voor Napoli dramatisch verloopt, lijkt het voor Lazio niet beter te kunnen. De club uit Rome won al elf (!) wedstrijden op een rij in de Serie A en is momenteel een van de grote uitdager van Juventus in de competitie. Wie stoot er door naar de halve finale van de beker?

Fortuna Sittard - Feyenoord (20.45 uur)

In oktober stonden beide ploegen al tegenover elkaar voor de competitie en toen leverde Feyenoord een ware wanprestatie door met 4-2 onderuit te gaan. Onder Dick Advocaat heeft de Rotterdamse ploeg echter zijn vorm weer teruggevonden. Door de slechte seizoensstart is een titel allang vergeten, waardoor de club vol inzet op het winnen van de beker - de enige overgebleven te winnen prijs. 

Chelsea – Arsenal (21.15 uur)

Een maand geleden speelden beide ploegen nog tegen elkaar. Destijds stond Chelsea tien minuten voor tijd nog achter, maar wist het door twee late doelpunten alsnog te winnen. Arsenal speelt onder nieuwe manager Mikel Arteta beter voetbal, maar de resultaten blijven nog wat achter. The Gunners hebben het aan The Bridge traditioneel lastig: de laatste overwinning dateert alweer uit 2011 met toen een hattrick van Robin van Persie. Topscorer van nu is Pierre-Emerick Aubameyang, maar door een schorsing is hij er dinsdagavond ook nog eens niet bij... 

Voetbal op tv

18.30 uur: TOP Oss – AZ, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de KNVB Beker

20.30 uur: Sheffield United – Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Premier League

20.45 uur: FC Eindhoven – FC Utrecht, FOX Sports 2, live verslag van het duel in de KNVB Beker

20.45 uur: Fortuna Sittard – Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de KNVB Beker

21.15 uur: Chelsea – Arsenal, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen