De Leeuw baalt ondanks zege: "Ik had een hattrick kunnen maken"

De Leeuw baalt ondanks zege: "Ik had een hattrick kunnen maken"

20 januari 2020 – FC Emmen won zondagmiddag met 1-0 van Heracles Almelo, maar volgens Michael de Leeuw had die score veel hoger uit kunnen vallen. De spits van de Emmenaren neemt het zichzelf vooral kwalijk dat hij zoveel opgelegde kansen niet wist te maken. "Ik baal toch een beetje", zei hij na afloop.Collega-spits Marko Kolar maakte in de extra tijd van de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd, daarvoor had De Leeuw al twee reuze kansen laten liggen. "Laat ik vooropstellen dat ik heel blij ben met de overwinning", sprak hij tegenover het Dagblad van het Noorden. "Maar ik baal toch een beetje. Ik zit vanavond tevreden op de bank thuis, maar het knaagt wel. Ik zal dan ook vast een paar keer denken: verdomme, ik had een hattrick moeten maken."

De spits was dan ook maar wat blij met de goal van Kolar, die uiteindelijk de drie punten opleverde. "Ik rende na de wedstrijd direct op Kolar af om hem te bedanken", sprak De Leeuw. "Als hij hem niet had gemaakt, was ik natuurlijk helemaal doodziek van mijn gemiste kansen geweest. Het is natuurlijk wel erg om kansen te missen, maar het is heel goed dat we wel veel kansen creëren. Natuurlijk moeten we kritisch kijken naar elkaar. Er moeten meer in, maar we leggen zeventig minuten mooi, aanvallend voetbal op de mat en krijgen kansen. Dat is het belangrijkste."

Emmen pakte dit seizoen 21 punten en daarvan komen er twintig uit thuiswedstrijden. "We pakken te weinig punten buitenshuis, dat is bekend. Te weinig is niet eens het juiste woord, het is pas één puntje. Maar we weten ook dat die eerste uitzege steeds dichterbij komt. Het is nu zaak dat we ook volgende week bij Vitesse ons mooie, aanvallende spel laten zien", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 21 februari 2020

  2. donderdag 20 februari 2020