RKC Waalwijk gaat zich versterken met Van der Venne

RKC Waalwijk gaat zich versterken met Van der Venne

20 januari 2020 – RKC Waalwijk gaat zich op korte termijn zeer vermoedelijk versterken met Richard van der Venne. De middenvelder van Go Ahead Eagles wordt vandaag (maandag) zelfs al medisch gekeurd, al is een overgang volgens de hoofdrolspeler nog niet helemaal in kannen en kruiken. "Het is concreet, er is gesproken, maar het is nog niet rond."Dat vertelde hij tegenover De Stentor na het duel waarin hij met Kowet een 2-0 achterstand nog omdraaide in een 2-3 overwinning. Vermoedelijk was het Van der Venne's laatste kunstje in de Eerste Divisie. "Het is geen geheim dat ik graag een keer in de Eredivisie wil spelen. Het zou voor mij wel een mooi podium zijn op een hoger niveau, zeker. Ik moet nog even afwachten, maar ik wilde het wel goed afsluiten hier", zei hij over zijn vermoedelijke afscheidsduel.

Tussen neus en lippen door bevestigde Van der Venne – en ook trainer Jack de Gier – dat een transfer aanstaande is, mits de medische keuring geen verrassingen oplevert en de club en de speler eruit komen. Van der Venne: "Het is de bedoeling dat er maandag meer duidelijk is. We wilden alle perikelen over deze wedstrijd heen tillen en daarom heb ik het nu ook liever over Den Bosch, al heb ik een prachtige tijd gehad bij Go Ahead Eagles. Een mooie club, op alle fronten."

Van der Venne speelt pas sinds 2015 in het betaalde voetbal, waarin hij debuteerde namens TOP Oss. Na drie seizoenen bij die club te hebben gespeeld, vertrok hij naar Deventer. Namens Go Ahead Eagles, waar hij nog een contract heeft tot en met 2020 met de optie voor nog een seizoen, speelde hij 63 duels, waarin hij twintig keer scoorde en twaalf assists gaf.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020