Tiki-taka goal Messi goed voor zege Barça in debuutduel Setién

Tiki-taka goal Messi goed voor zege Barça in debuutduel Setién

19 januari 2020 – Quique Setién is zijn klus bij FC Barcelona begonnen met een overwinning op Granada (1-0). De opvolger van Ernesto Valverde mocht Lionel Messi danken als maker van het enige doelpunt. De goal was schitterend, maar verder speelde Barça grotendeels niet zoals Setién uiteindelijk voor ogen heeft. Valverde moest maandag het veld ruimen. De prestaties onder de Bask waren nog redelijk, maar het spel stelde al langere tijd teleur. Meer dan ooit snakken de clubleiding en de fans naar mooier voetbal. Daarom werd Setién aangesteld. Wel nadat Xavi en Ronald Koeman Barça afzegden. Setién staat bekend als Cruijff-idolaat. Hij moet de blaugranas weer mooi voetbal laten spelen.

Dat Setién nog een lange weg te gaan heeft, bewees het duel met Granada. Setien, die niet over de geschorste Frenkie de Jong beschikte, positioneerde Messi als 'valse negen' en liet Barcelona hoger druk zetten dan onder Valverde gebeurde. Deze aanpassingen sorteerden nog niet in het gewenste effect. Barcelona stevende lang af op een nieuwe teleurstelling.

Barça kreeg wel mogelijkheden, maar overtuigde niet. Het ontsnapte zelfs aan een achterstand. Een poging van Yan Eteki was Marc-André ter Stegen te machtig, maar gelukkig voor hem en Barcelona bracht de paal redding. Het werd Barcelona makkelijker gemaakt met de rode kaart voor German Sanchez. Hij kreeg diep in de tweede helft zijn tweede gele kaart voor het haken van Messi. Zeven minuten later moest het tiental van Granada het onderspit delven. Het begon allemaal met slordig uitverdedigen van Granada, waar invaller Riqui Puig van profiteerde. Wat daarna gebeurde, deed denken aan het verleden.

Op initiatief van Messi maakte Barcelona een ouderwetse tiki-taka goal. Met onder andere een hakje van Arturo Vidal combineerde Barcelona zich schitterend door de defensie van Granada. Messi kwam vrij te staan voor doelman Rui Silva en rondde af. De manier waarop het gebeurde, moet Setién deugd doen. Bovendien behoedde het hem voor een valse start als trainer van Barcelona.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020