Ronaldo laat Juve optimaal profiteren van misstap Inter

Ronaldo laat Juve optimaal profiteren van misstap Inter

19 januari 2020 – Juventus heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de Italiaanse titel. De ploeg profiteert met de 2-1 overwinning op Parma optimaal van de misstap van concurrent Internazionale. Cristiano Ronaldo was andermaal de grote man met twee doelpunten. Matthijs de Ligt stond weer in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Juventus had het in de eerst helft behoorlijk lastig met het verassend goed presterende Parma. Met een sterk spelende Matthijs de Ligt in de basis, duurde het tot twee minuten voor de rust voordat de ban gebroken werd. Wie anders dan Cristiano Ronaldo maakte de openingstreffer. De Portugees scoorde al zes wedstrijden op een rij en met een van richting veranderd schot verlengde hij die sterke reeks in ieder geval met nog een wedstrijd.

Tien minuten na de rust kwamen de gasten zowaar langszij. Invaller Andreas Cornelius kopte uit een corner fraai binnen en zette de 1-1 op het bord. Lang konden de gasten echter niet genieten van de gelijkmaker, want amper twee minuten later was het opnieuw Ronaldo met de goal: 2-1. De Portugees kreeg in de slotfase nog een kans op een hattrick, maar dat was niet meer aan hem besteedt.

Juventus loopt door de overwinning uit op naaste concurrent Internazionale en staat nu vier punten los aan kop van de Serie A. Lazio is de nummer drie en staat op zes punten, maar heeft nog een wedstrijd in te halen en kan zodoende nog op drie punten komen van De Oude Dame.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 24 februari 2020

  2. zondag 23 februari 2020