Van Dijk helpt Liverpool op weg naar zege op United

Van Dijk helpt Liverpool op weg naar zege op United

19 januari 2020 – Liverpool is verder uitgelopen op de concurrentie. De koploper van de Premier League klopte Manchester United in de North West Derby: 2-0. Virgil van Dijk kwam als maker van de 1-0 op het wedstrijdformulier. De voorsprong op Manchester City is inmiddels opgelopen naar zestien punten. De uitslag was geen juist afspiegeling van de krachtsverhoudingen tussen Liverpool en Manchester United, waar Marcus Rashford niet meespeelde. The Reds toonden zich heer en meester op het eigen Anfield. United kwam er sporadisch aan te pas en mocht van geluk spreken dat het bij slechts 1-0 bleef. Daarbij hielp de videoscheidsrechter ook een handje.

De openingstreffer viel al gauw. In de veertiende minuut klopte Van Dijk Harry Maguire bij een hoekschop in de lucht en kopte de aanvoerder van Oranje raak. Een afdroogpartij leek eventjes in de maak. Liverpool scoorde tot twee keer toe, maar beide doelpunten werden afgekeurd. Roberto Firmino dacht voor de 2-0 te zorgen, ware het niet dat Van Dijk daarvoor een overtreding had gemaakt op David De Gea. Dit constateerde arbiter Craig Pawson pas nadat de VAR hem daar op had geattendeerd.

Ook Georginio Wijnaldum scoorde. De Nederlander legde de bal fraai in de verre hoek. Maar die treffer ging eveneens niet door, omdat Wijnaldum een centimeter buitenspel had gestaan. Vroeg in de tweede helft knalde Jordan Henderson de bal nog op de paal. Daardoor mocht United tot het einde hopen op een resultaat.

Daar maakten de bezoeker echter geen aanspraak op. In het elftal van Ole Gunnar Solskjaer zat ook tegen Liverpool geen voetbal. Toch kreeg het nog twee serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker. Op slag van de pauze kwam Andreas Pereira bij de tweede paal een teenlengte tekort. In de tweede helft had Anthony Martial de ultieme mogelijkheid voor de 1-1. Met Pereira combineerde de Fransman zich knap door de defensie van Liverpool en dook hij op voor Alisson Becker. Maar Martial schoot de bal te wild over. 

Bij Liverpool was de tank in de slotfase behoorlijk leeg geraakt. Daardoor kon Manchester United er nog een klein slotoffensief uitpersen. Liverpool trok zich verder terug op eigen helft en loerde op de zo gevreesde counter. Dat leverde in de slotseconden de beslissende treffer op. Met een lange trap stuurde Alisson Mohamed Salah weg en was het voor de Egyptenaar een koud kunstje de negentiende zege op rij veilig te stellen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020