Pardew fleurt ADO-debuut op met winst in degradatiekraker

Pardew fleurt ADO-debuut op met winst in degradatiekraker

19 januari 2020 – ADO Den Haag heeft zondagmiddag de degradatiekraker tegen RKC Waalwijk met 2-0 gewonnen. Bij het debuut van Alan Pardew trad de ploeg met vier debutanten aan en wist het uiteindelijk vrij eenvoudig af te rekenen met de hekkensluiter uit Waalwijk. Shaquille Pinas maakte in de eerste helft de openingstreffer en invaller Aaron Meijers maakte tien minuten voor tijd een einde aan alle onzekerheid. De laatste wedstrijd in de negentiende speelronde van de Eredivisie was een echte degradatiekraker. Bij het debuut van Alan Pardew mochten er direct vier van de vijf nieuw aangetrokken spelers begonnen in de basis beginnen. Sam Stubbs, George Thomas en Mick van Buren begonnen aan de aftrap, maar de meest opvallende naam was toch wel Laurens de Bock. De Belg begon als linksback en daardoor moest aanvoerder Aaron Meijers – die dit seizoen nog geen duel miste genoegen nemen met een plek op de bank.

De openingsfase was in ieder geval veel belovend. De Hagenezen zetten RKC onder druk en probeerden met de steun van het publiek direct goed in de wedstrijd te komen.  De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Tomas Necid kwam bij de eerste voorzet van Crysencio Summerville nog een teenlengte tekort, maar even later was het opnieuw de spits die voor gevaar zorgde. Hij kwam bij een voorzet voor zijn tegenstander en kopte knap richting goal, maar doelman Etienne Vaessen redde goed.

Na een half uur spelen kwam de ploeg van Pardew dan ook op voorsprong, al had het ook andersom kunnen zijn als RKC-er Sylla Sow oog in oog met Luuk Koopmans gewoon had binnengeschoten. ADO-mandekker Shaquille Pinas was echter de man die score opende, hij kopte keurig raak na een prima aangesneden vrije trap.

In de tweede helft werd zichtbaar duidelijk waarom de ploegen op de respectievelijk zeventiende en achttiende plaats staan. Met name ADO was geen schimp van de scherpe ploeg in de eerste helft en beperkte zich tot verdedigen. RKC trok het spel naar zich toe, maar wist amper wat te creëren met het veelvuldige balbezit. De Waalwijkers speelden veel op de helft van de thuisploeg en kreeg via debutant Tijani Reijnders de grootste kans. De vervanger van de vertrokken Stijn Spierings zag zijn schot net langs de kruising scheren.

In de counter werd de wedstrijd dan alsnog in het slot gegooid. De razendsnelle Summerville sneed in de diepte voorlangs bij Hannes Delcroix, die liep de aanvaller vervolgens op de hakken. Een rode kaart voor de RKC-verdediger volgde en als dat nog niet erg genoeg was, krulde invaller Meijers de vrije trap ook nog eens binnen: 2-0. RKC kon in de slotfase ook niks meer afdwingen en ziet het gat met nummer zeventien toenemen tot vijf punten.

Het spel van ADO was bij vlagen niet om aan te zien en niet veel beter dan voor de winterstop, Pardew en co zullen daar maling aan hebben. ADO Den Haag kan zeer tevreden zijn met het resultaat. De ploeg gaat door de overwinning over VVV-Venlo heen en staat nu op de zestiende plaats, terwijl het gat met veilige plek vijftien nog maar één is.

Opstellingen en beoordelingen*:
ADO Den Haag: Luuk Koopmans 6; Dion Malone 5, Sam Stubbs 6, Shaquille Pinas 7, Laurens de Bock 6; Lex Immers 5, George Thomas 6, John Goossens 6; Crysencio Summerville 6,5 (87. Bilal Ould-Chikh -), Tomas Necid 5,5 (67. Thom Haye 6) , Mick van Buren 4,5 (59. Aaron Meijers 6,5)

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 4,5; Fabian Sporkslede 5, Hans Mulder 5, Hannes Delcroix 4, Said Bakari 5; Daan Rienstra 6, Tijani Reijnders 6, Clint Leemans 5 (84. Melle Meulensteen -); Sylla Sow 5, Mario Bilate 5, Anass Tahiri 5,5 (63. Dylan Vente 5)

Man of the match: Shaquille Pinas
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020