Bayern München eenmaal op stoom ruim langs Hertha BSC: 0-4

Bayern München eenmaal op stoom ruim langs Hertha BSC: 0-4

19 januari 2020 – Bayern München blijft in het spoor van koploper RB Leipzig. Het elftal van Hansi Flick won zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Hertha BSC: 0-4. Pas in de tweede helft nam de titelverdediger afstand van de ploeg waar Javairo Dilrosun ruim tachtig minuten meespeelde. Bayern is daardoor de nieuwe nummer twee van de Bundesliga en blijft op vier punten van Leipzig staan.Der Rekordmeister kwam maar moeizaam op gang in Berlijn. Bayern creëerde niets en oogde ongeïnspireerd. Alleen Robert Lewandowski kreeg een goede kans. De Pool miste van dichtbij. Het spel van Bayern kwam ook mede dankzij Hertha BSC. De thuisploeg trok zich ver terug op eigen helft en hoopte vergeefs op een counter.

Bayern hunkerde in de tweede helft naar de openingstreffer om de ban te breken. Na een uur vond Thomas Müller eindelijk een gaatje in de Berlijnse defensie. Eenmaal op voorsprong denderde München over de gastheren heen. In het laatste kwartier maakte Bayern er nog drie.

Eerst mocht Lewandowski aanleggen vanaf elf meter vanwege een overtreding van Luka Klünter op Leon Goretzka. Voor de spits was dat een koud kunstje. Thiago zorgde voor de definitieve beslissing en nam Ivan Perisic het slotakkoord voor zijn rekening.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020