Gemiste strafschop Vardy komt Leicester City duur te staan

19 januari 2020, 17:08

Leicester City is de kluts kwijt in de Premier League. Lange tijd leek het team de grootste uitdager van koploper Liverpool, maar ook Leicester laat zien dat het kwetsbaar is. Zondag werd er voor de tweede keer op rij verloren. Burnley was met 2-1 te sterk.

Leicester verloor vorige week verrassend thuis van Southampton en wil het vandaag goed maken op bezoek bij Burnley. De start was nog goed door een vroege en mooie goal van Harvey Barnes, die scoorde op aangeven van de Belg Dennis Praet. De voorsprong was verdiend, aangezien Leicester veel beter was dan Burnley.

Toch ging het in de tweede helft mis voor Leicester. Uit een corner kon spits Chris Wood de 1-1 binnen schieten en die goal viel eigenlijk uit het nieta. Leicester kreeg kort daarna dé kans om weer op voorsprong te komen, maar de gegeven penalty bleek niet aan Jamie Vardy besteed. Zijn inzet werd gekeerd door Nick Pope. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam Burnley daarna ook nog op voorsprong. Ashley Westwood schoot tien minuten voor tijd hard raak en besliste de wedstrijd: 2-1.

Bij winst had Leicester in punten gelijk kunnen komen met Manchester City. Nu blijft het team derde staan. Burnley klimt naar de veertiende plaats.