Gravenberch hoopt op basisplek: "Ik denk dat ik er klaar voor ben"

Gravenberch hoopt op basisplek: "Ik denk dat ik er klaar voor ben"

19 januari 2020 – Tijdens het laatste duel van Ajax in 2019 was Ryan Gravenberch basisspeler. De zeventienjarige middenvelder was toen tevens trefzeker tegen ADO Den Haag (6-1). Hij hoopt ook zondag tegen Sparta Rotterdam in de basis te staan bij de Amsterdammers.
Door de absentie van Daley Blind verhuist Lisandro Martínez zeer waarschijnlijk naar het hart van de defensie. De plaats op het middenvelder wordt mogelijk ingenomen door Gravenberch. "Ik denk dat het nu wel mijn kans gaat worden", vertelt hij aan de NOS. "Ik denk dat ik er wel klaar voor ben. De trainer zoekt betrouwbaarheid, hij wil op mij kunnen vertrouwen. In Qatar heb ik het laten zien in de trainingen en ook in de oefenwedstrijd (tegen Club Brugge red.) ging het goed."

De uit eigen jeugd afkomstige middenvelder heeft nog maar weinig minuten in het eerste in de benen, maar speelde al wel vaak voor Jong Ajax. De Eerste Divisie is volgens hem een prima omgeving om te leren. "Ik heb me daarin wel ontwikkeld. Ook in de duels. Ik zet nu wel mijn poot erin of ik ga een kopduel aan. Eerder deed ik dat niet."

Ajax speelt zondag om 14.30 uur tegen Sparta.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020