Riedewald denkt ondanks basisplaats aan vertrek bij Palace

Riedewald denkt ondanks basisplaats aan vertrek bij Palace

19 januari 2020 – Van een uitzichtloze situatie bij Crystal Palace is geen sprake meer voor Jario Riedewald. De linksback was tijdenlang niet veel meer dan selectievulling bij de Premier League, maar is inmiddels basiskracht. Hij is nu vijf wedstrijden op rij in de basis begonnen en geniet van het spelen in de Premier League.Zaterdag deed hij mee in de uitwedstrijd tegen Manchester City die in 2-2 eindigde. Een zeer goed resultaat. "Iedereen was blij. We probeerden de voorsprong vast te houden, maar City is zo gevaarlijk met al die voorzetten, aanvallen en tactieken die ze hebben. Ik stond afwisselend tegenover Raheem Sterling, Bernardo Silva en Kevin De Bruyne. Al die diepgaande mensen, al die loopacties. Ze zijn aanvallend zo sterk. Je probeert je erop voor te bereiden, maar het gaat altijd anders dan je denkt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Het is mentaal heel zwaar om tegen Man City te spelen, vertelt Riedewald. "Je moet meelopen, kan niets voor lief nemen. Doe je een stapje te veel naar links dan zien ze dat meteen. Het zijn echt wereldvoetballers. En zo gevaarlijk met hun steekpassen. Ze gaan over je heen, spelen de bal door je benen. Tegen City heb je het altijd moeilijk."

Transfer
Riedewald heeft bij Palace nog een contract tot 2021, maar was eerder niet van plan die uit te dienen. Steeds leek hij op weg naar de uitgang. "Elke transferperiode heb ik bij de manager aangeklopt. Ik weet niet hoe het komt, maar op die momenten is er altijd een blessuregolf. Toen ik de laatste keer naar de kamer van Hodgson ging, zag ik hem al lachen. Ik wist genoeg. Ik ga niet lastig doen of uit protest een week niet trainen. Ik heb mijn contract getekend. Hodgson heeft me blijkbaar nodig. Of zegt dat, maar gebruikt me niet."

Dat Riedewald nu ineens basisspeler is, betekent volgens hem niet dat hij niet meer wil vertrekken. Een terugkeer naar de Eredivisie is een optie. "Weet je, ik kom uit Nederland, schaam me helemaal niet om terug te komen. Als de juiste aanbieding komt, alles goed voelt en ik er zin in heb dan valt er te praten. De Eredivisie is een mooie competitie. Ajax? Ik weet niet in welk rijtje ik me moet inschalen. Kan ik terug naar de topclubs, moet ik me richten op de middenmoot of het rechterrijtje? Ik weet niet wat mijn status is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020