Haaland ijzig kalm na fenomenaal debuut: "Ik ben heel relaxed"

18 januari 2020, 19:42

Zo koel als Erling Braut Haaland op het veld lijkt, zo rustig oogt hij ook buiten de lijnen. Kort na zijn glansrijke debuut met een hattrick in de 3-5 zege van Borussia Dortmund staat de negentienjarige Noor de pers te woord. En dat doet hij ijzig kalm.

"Het was een goede dag vandaag. Ik ben heel er blij ja", klonk het als een waar ijskonijn bij Sky. Net als op het veld was er na afloop ook geen sprake van zenuwen, al was er ook plaats voor trots. "Ik ben heel relaxed, maar dit is natuurlijk heel erg leuk." Haaland kwam deze winter voor twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg. "Dit is een fantastische club." Het was alweer zijn zesde hattrick in zijn nog prille loopbaan. Wat hij met die wedstrijdballen doet? "Ik slaap met ze, ze liggen in mijn bed. Het zijn net mijn vriendinnen."

Lees ook: Ongelooflijk debuut Haaland redt Dortmund bij Augsburg: 3-5

Zijn aanvoerder Marco Reus was een stuk uitbundiger over de tiener. "Hij is kalm en ambitieus. Hij traint ook heel erg hard." Dankzij het Noorse ijskonijn blijft BVB vierde in de Bundesliga, op vier punten achterstand van lijstaanvoerder RB Leizpig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen