Spectaculair slot levert City uiteindelijk slechts punt op

Spectaculair slot levert City uiteindelijk slechts punt op

18 januari 2020 – In de Premier League heeft Manchester City zich in eigen huis geblameerd tegen Crystal Palace. De jarige Pep Guardiola zag dat zijn miljoenenploeg in het Etihad Stadium met veel moeite een 0-1 achterstand wegpoeste, met dank aan de tweemaal scorende Sergio Aguëro. In de slotminuut werd Fernandinho echter de schlemiel: 2-2.Manchester City – Crystal Palace: 2-2
Een stunt van jewelste leek in de maak in Manchester. De ploeg van Guardiola dicteerde het spel, maar liet zich kort voor rust verrassen bij een corner. De hoekschop werd doeltreffend binnengekopt door Cenk Tosun. Vervolgens verdedigden de bezoekers, met Jaïro Riedewald als linksback tegenover Raheem Sterling, uitstekend.

Slechts mondjesmaat werd City gevaarlijk. De ploeg leek een kwartier voor tijd een penalty te krijgen na een overtreding van Riedewald, maar de VAR draaide die beslissing terug. De gelijkmaker kwam er alsnog, via Sergio Agüero. De Argentijn maakte in de slotfase zelfs de 2-1, na een fabelachtige voorzet van linksback Benjamin Mendy. 

Een late, niet onverdiende overwinning zat er echter niet in, want Fernandinho passeerde uiterst ongelukkig Ederson in de slotminuten van de wedstrijd. Daardoor kan Liverpool werderom uitlopen, ditmaal tot liefst negentien punten. De ploeg van Jürgen Klopp heeft namelijk nog twee duels te goed.

Arsenal – Sheffield United: 1-1
De Londenaren hadden het in eigen huis moeilijk tegen de stuntpromovendus Sheffield United, maar stonden wel lang op voorsprong. Gabriel Martinelli was met zijn negende goal van het seizoen de matchwinner voor Arsenal. Zo leek het althans, want John Fleck schoot met zijn linker Sheffield nog naar een puntje. En dat was niet onverdiend te noemen.

Norwich City – Bournemouth: 1-0
Een belangrijke overwinning voor hekkensluiter Norwich, dat won dankzij een penalty van Teemu Pukki. De Fin trof vanaf elf meter doel na een handsbal van verdediger Steve Cook. In het slotkwartier kreeg Ben Godfrey ook rood, waardoor Tim Krul en de zijnen ook door moesten met tien man. Norwich hield echter stand en verkleint het gat tot drie punten met Bournemouth.

Overige uitslagen: 
Southampton - Wolverhampton Wanderes: 2-3
Brighton & Hove Albion - Aston Villa: 1-1
West Ham United - Everton: 1-1

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 28 februari 2020

  2. donderdag 27 februari 2020