VAR zit scorende De Jong en Sevilla dwars bij Real Madrid

VAR zit scorende De Jong en Sevilla dwars bij Real Madrid

18 januari 2020 – In een lang weinig verheffend duel heeft Real Madrid met veel moeite afgerekend met Sevilla. Luuk de Jong leek namens Sevilla een heldenrol op zich te nemen op bezoek in de Spaanse hoofdstad, maar de Nederlander had de VAR niet aan zijn zijde. Casemiro werd zodoende in de tweede helft de matchwinner met twee goals, al zorgde De Jong wel nog voor de tussentijdse gelijkmaker: 2-1.De Nederlander mocht weer eens in de basis beginnen en leek die kans te belonen na een half uur spelen, toen hij uit een corner op prachtige wijze raak wist te koppen. Feeststemming alom, maar vanwege een ongelukkig en onbewust blok van Nemanja Gudelj werd de op het oog glaszuivere goal van De Jong afgekeurd.

Het was eigenlijk lange tijd het enige spraakmakende moment van het vrij saaie duel. Tot bijna een uur spelen, toen Casemiro opstoomde en de bal, na een hakje van Luka Jovic, met een wippertje in het doel wist te werken. Plots was het spel op de wagen, want zeven minuten later was daar De Jongs zoete wraak. Hij schoot knap raak nadat Minur de bal al dan niet met de hand verlengde. Een ogenschijnlijk goedmakertje van de Spaanse arbiter.

De goal van De Jong, die een prima wedstrijd speelde, bleek niets waard. Casemiro maakte zijn tweede en hielp Real aan drie zwaarbevochte punten. De Madrilenen pakken na drie gelijke spelen weer eens de overwinning en zijn weer koploper, op drie punten van Barcelona. De Catalanen hebben nog wel een duel te goed. Sevilla staat vierde, op acht punten van Real.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020