Witte rook: Ajax stalt Lang half seizoen bij FC Twente

Witte rook: Ajax stalt Lang half seizoen bij FC Twente

18 januari 2020 – Zoals verwacht vervolgt Noa Lang zijn loopbaan in Enschede. Ajax en FC Twente maken zaterdagmiddag melding van de tijdelijke overgang van de twintigjarige aanvaller. Hij voegt zich zondag bij de selectie van trainer Gonzalo García.Lang stond in de belangstelling van meerdere Eredivisionisten, maar heeft ervoor gekozen de komende maanden in de Grolsch Veste door te brengen. "We hadden Noa al graag afgelopen zomer naar Enschede gehaald, maar toen was de tijd er niet rijp voor. Nu de mogelijkheid zich voordeed hebben we ons meteen weer gemeld bij Ajax. We zijn blij dat Noa voor FC Twente gekozen heeft en Ajax dankbaar voor de medewerking. Het doel van alle partijen is hetzelfde: speelminuten maken. Maar een speler moet zich natuurlijk wel elke week bewijzen", aldus technisch directeur Ted van Leeuwen.

De aanvaller nam vrijdag al een voorschot op de huurtransfer. "Ajax en ik zijn tot de conclusie gekomen dat ik veel speelminuten in de Eredivisie moet maken, omdat dat goed is voor mijn ontwikkeling", zei hij tegen De Telegraaf. "Ik ben op een leeftijd dat ik elke week op niveau moet spelen. Ajax vindt dat ook. Ze weten dat ik er klaar voor ben."

Voor de winterstop had Lang even een basisplaats bij Ajax. Hij maakte dit seizoen drie doelpunten voor de Amsterdammers, toevallig op bezoek bij zijn nieuwe club FC Twente. Met Ryan Babel (nieuw), Quincy Promes (weer fit) en David Neres (op de weg terug) veranderde zijn perspectief in de hoofdstad echter.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020