Cruciale herstart voor RKC: "Jongens beseffen het dondersgoed"

Cruciale herstart voor RKC: "Jongens beseffen het dondersgoed"

18 januari 2020 – Voor RKC Waalwijk kan de herstart van de competitie bepalend zijn voor het verloop van de rest van het seizoen. Met ADO Den Haag-uit en VVV-Venlo-thuis staan direct twee cruciale wedstrijden op het programma voor de hekkensluiter. Trainer Fred Grim probeert de druk wat van de ketel te halen."Die jongens beseffen dondersgoed hoe belangrijk het is. Als ze dan ook nog eens een trainer hebben die daar elke dag over begint, dan krijg je overkill. Daar waak ik voor", vertelt hij tegen het Brabants Dagblad. Middenvelder Saïd Bakari was zelfs tijdens zijn vakantie bezig met de komende wedstrijden. "Natuurlijk is dat positief. Maar ik heb vaker met deze groep gesproken over dat ze zichzelf meer druk opleggen dan dat er uiteindelijk echt is."

Spanning kan goed zijn, stelt Grim. "Maar aan de andere kant moet je oppassen dat je er niet in verzuipt. Uiteindelijk moet je er ook niks aan ophangen. Want als je die twee wedstrijden wint, wie geeft mij dan de garantie dat we veilig zijn? En andersom is het niet zo dat we dan definitief weg zijn. Al wordt het er niet makkelijker op."

RKC neemt het zondag in het Cars Jeans Stadion op tegen het versterkte ADO Den Haag, dat in januari vijf nieuwe spelers aantrok.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020