Op zijspoor belande Emanuelson denkt na over winters vertrek

Op zijspoor belande Emanuelson denkt na over winters vertrek

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 januari 2020 – Urby Emanuelson overweegt FC Utrecht na twee en een half jaar te verlaten. De veelzijdige linkspoot komt dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van John van den Brom. De trainer koos er vrijdag voor om bij afwezigheid van Bart Ramselaar en Adam Maher een basisplek te geven aan debutant Mitchell van Rooijen.

Een nieuwe domper voor Emanuelson, die dit seizoen alleen in de bekerwedstrijd tegen Excelsior '31 aan de aftrap stond. "Ik ben niet blij, dat ik bij zoveel blessures nog niet in de basis sta", erkent hij in gesprek met De Telegraaf. Emanuelson geeft toe dat hij nadenkt over een vertrek. "Daar ben ik wel mee bezig, maar het hangt natuurlijk ook af van wat er op je pad komt."

Ondanks dat hij weinig wordt opgesteld, ziet Van den Brom het nog zitten in Emanuelson. "Anders had ik hem ook niet gebracht. Ik denk dat we hebben kunnen zien hoe goed hij kan voetballen. De pass waaruit wij de 2-3 scoren, is echt een wereldbal. Er zijn weinig spelers, die zo het overzicht kunnen houden. Urby is een speler, waar we zeker nog gebruik van gaan maken."

De loopbaan van Emanuelson zit al enkele jaren in het slop. In 2011 maakte hij de overstap van Ajax naar AC Milan, waarvoor hij de nodige wedstrijden speelde. Daarna ging hij aan de slag bij Fulham (huur), AS Roma, Atalanta, Hellas Verona en Sheffield Wednesday om in 2017 bij FC Utrecht terug te keren in de Eredivisie.

gerelateerd