Ziyech hekelt 'neppe figuren': "Het is een grote poppenkast"

Ziyech hekelt 'neppe figuren': "Het is een grote poppenkast"

18 januari 2020 – Hakim Ziyech is al jaren één van de smaakmakers van de Eredivisie, maar nooit helemaal onbesproken. Vanwege het risico dat hij in zijn spel legt, maar ook door zijn vaak serieuze houding buiten de lijnen. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vertelt hij onder meer over zijn gebruiksaanwijzing en zijn gevoel.Dat iedereen een mening over hem heeft, doet Ziyech niet veel. Alleen de kritiek van zijn naaste omgeving kan hem raken. "Ik heb een gebruiksaanwijzing, maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Dat ligt ook weleens aan mezelf, ik ben soms moeilijk te peilen", stelt hij. "Ik heb mensenkennis en houd niet van neppe mensen. Ik heb een bepaalde antenne waarmee ik binnen één gesprek precies kan filteren wie echt en wie nep is. Wie doet alsof en wie puur is. Dat is voor mij heel belangrijk."

De aanvallende middenvelder annex aanvaller houdt niet van overdreven populair gedoe als hij er een keer een bal in schiet. "Doe gewoon normaal. Als ik iemand vertrouw, vertrouw ik diegene ook blind. En anders laat ik je lekker. Dan kun je mij niet raken, dan maakt je mening mij ook helemaal niets uit. In de voetballerij lopen veel neppe figuren rond. Ik vertrouw dan ook maar weinig mensen. Het is een grote poppenkast en dat wordt steeds erger."

Hoe dat komt? "Door alle meningen die iedereen maar moet verkondigen. Mensen die me nooit spreken, niet dagelijks meemaken, maar wel roepen hoe ik in elkaar steek. Die mensen noem ik clowns. Ze willen een kunstje opvoeren, zonder echte kennis. Maar het ligt soms niet eens direct aan hen. De poppenkast ligt ook aan iets als sociale media. Die hebben de wereld kapotgemaakt. Alles moet mooi, iedereen wil alles maar laten zien. Het is gemaakt. Alles wordt minder persoonlijk, alles moet maar worden geshowd."

Zelf is Ziyech echter ook actief op Instagram. "Dat klinkt inderdaad tegenstrijdig, maar als ik iets post, doe ik dat omdat ik het leuk vind en omdat het zo is. Ik maak niets mooier dan het is en zeker niet met een gevoel van: kijk mij eens."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020