Fernandes in 'afscheidsduel' onderuit tegen Benfica

Fernandes in 'afscheidsduel' onderuit tegen Benfica

18 januari 2020 – Bruno Fernandes heeft in wat vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Sporting Portugal was niet kunnen afsluiten met een zege. In eigen huis was koploper Benfica vrijdagavond te sterk (0-2), dankzij twee treffers van Rafa Silva, waarvan één in de negende minuut van de extra tijd. Omdat FC Porto eerder op de avond had verloren van Sporting Braga (1-2), werd het voor Benfica dubbel feest. Eigenlijk had Manchester United liever gezien dat Bruno Fernandes helemaal niet had gespeeld, omdat de transfer naar die Premier League-club in volle gang is. Naar verluidt wordt er in totaal – met bonussen – zo'n zeventig miljoen betaald voor de middenvelder, die in totaal 135 duels speelde namens de Portugese topclub, waarin hij 63 keer scoorde en 25 assists gaf.

Mooie cijfers, maar vrijdagavond kon hij in eigen huis het verschil niet meer maken tegen Benfica, al had dat met onwil niets te maken. Hoewel de koploper van Portugal, die de laatste weken zeker niet in grootste doen is, niet goed voor de dag kwam, verzuimde Sporting een aantal maal de score te openen. Nadat het duel na de pauze minutenlang stil had gelegen vanwege ongeregeldheden op de tribunes en het afsteken van vuurwerk, opende Benfica tegen de verhoudingen in de score.

Een klutsbal bij Benfica nam Carlos Vinícius nog uiterst knap mee en stak Silva vervolgens weg: hij schoot tien minuten voor het reguliere einde de 0-1 binnen. Minutenlang had de VAR nodig (buitenspel en/of overtreding) om de treffer goed te keuren, maar deed dat uiteindelijk terecht wél. Door al het oponthoud kwamen er liefst tien minuten extra tijd bij: vermoedelijk de allerlaatste minuten van Fernandes, die een nederlaag in blessuretijd niet meer kon voorkomen. Sterker nog: aan de andere kant besliste Silva het duel in de absolute blessuretijd: 0-2. 

FC Porto – Sporting Braga 1-2
Met een bijna perfecte reeks ingezet op 10 augustus (!, twee keer gelijkspel sindsdien) heeft FC Porto zichzelf een zeer slechte dienst bewezen vrijdagavond in de Primeira Liga. De ploeg verloor in eigen huis met 1-2 van Sporting Braga, mede doordat het zelf twee strafschoppen miste. Alex Telles en Tiquinho – die wel de enige treffer van de avond voor zijn rekening nam namens de thuisploeg – faalden vanaf elf meter. Zodoende werd er na bijna een half jaar weer eens verloren in de Portugese competitie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020