Bax na fout bij 'goal' van Jong AZ: "Kan niks anders dan toegeven"

Bax na fout bij 'goal' van Jong AZ: "Kan niks anders dan toegeven"

17 januari 2020 – Scheidsrechter Christiaan Bax heeft vrijdagavond een negatieve hoofdrol voor zich opgeëist in de wedstrijd tussen NAC Breda en Jong AZ. De arbiter legde in de eerste helft het spel stil, omdat er een tweede bal in het veld kwam en dat terwijl Jong AZ op dat moment juist een doelpunt maakte. De goal ging dan ook niet door. Na afloop erkende Bax zijn fout."Ik kan niks anders doen dan mijn fout toegeven", zei de leidsman in gesprek met FOX Sports. De stand was op dat moment nog 0-0, waarna Jong AZ de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 zou verliezen. Bax keek het moment terug in de rust en oordeelde dat hij de foute beslissing had gemaakt. "Mijn oog valt op de tweede bal en fluit af, omdat ik denk dat de bal het spel beïnvloedt. Dan zie ik dat de bal erin gaat, maar gaat de goal niet door. Dat is pech en erg vervelend."

Bax kreeg na het moment te maken met boze spelers van Jong AZ en snapt die emotie. "Ik vind het vervelend dat invloed van buitenaf het spel beïnvloedt. Ik kan de emotie dan ook goed begrijpen. Toen ik de beelden bekeek, zag ik dat de beïnvloeding minimaal was. Ik kan dan niks anders doen dan mijn fout toegeven. Het had eigenlijk 0-1 voor Jong AZ moeten staan. Ik baal er enorm van", besluit hij.

In de rust was de stand nog 0-0, maar in de tweede helft toonde NAC Breda zich de sterke en ging het uiteindelijk aan de haal met de drie punten. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de ploeg uit Breda.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020