Stegeman kan wel leven met een punt: "Zie dat we stapjes maken"

17 januari 2020, 23:21

PEC Zwolle speelde vrijdagavond met 3-3 gelijk tegen FC Utrecht en daar kan trainer John Stegeman na afloop wel mee leven. Hij zag dat zijn ploeg twee keer op achterstand kwam, maar ook even vaak terugkwam in de wedstrijd. "Als je zo hard knokt en een punt haalt tegen deze ploeg, kan ik wel content zijn", sprak hij.

PEC Zwolle speelde met een vijfmansverdediging en dat pakte volgens Stegeman wel redelijk uit. "In de uitvoering moeten we dit nog langer kunnen volhouden", zei hij tegenover FOX Sports. "Het nieuwe systeem wordt heel snel negatief uitgelegd, maar met Paal en Hamer hebben we juist twee spelers die graag ruimte voor zich willen hebben. Zij waren vandaag belangrijk voor ons." De trainer vond dat zijn ploeg de doelpunten te makkelijk weggaf, maar looft de mentale weerbaarheid van zijn elftal. "Ik vind dat mijn ploeg zich weerbaar heeft opgesteld. Je kan na de 2-3 je kop laten hangen, maar dat hebben we niet gedaan. Ik zie dat we stapjes maken."

Het spektakel zat hem in de slotfase van de wedstrijd, zag ook Stegeman. "Wij kunnen de 3-1 maken, dat doen we niet en dan sta je ook zo weer 2-3 achter. Gelukkig maken we nog wel de gelijkmaker en kan je hem met die laatste bal van de lijn ook nog winnen. We hebben het publiek in ieder geval vermaakt. Als je tegen Utrecht een punt pakt en drie doelpunten maakt, zegt dat ook genoeg. Ik ben wel content met dit gelijke spel", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen