Assist Strootman helpt Marseille over dode punt tegen Granville

Assist Strootman helpt Marseille over dode punt tegen Granville

17 januari 2020 – Olympique Marseille heeft zich vrijdagavond met de nodige moeite geplaatst voor de achtste finales van de Coupe de France. De nummer twee van de Ligue 1 had ruim driekwart van het duel nodig om de score te openen tegen vierdeklasser Granville, dat lukte uiteindelijk dankzij een assist van Kevin Strootman. Via Nemanja Radonji? en Dimitri Payet kwam de 0-3 uitslag op het scorebord.De vorige ronde van het Franse bekertoernooi verliep ook al zeer moeizaam: tegen vierdeklasser (!) Trélissac kwam het niet verder dan 1-1 na negentig minuten plus verlenging, maar na strafschoppen – onder andere van Kevin Strootman scoorde – kwam het alsnog goed. En ook tegen Granville – eveneens actief op het vierde niveau van Frankrijk – had de in goede vorm verkerende ploeg van André Villas-Boas het zeer lastig.

En toch had de Portugees veel spelers uit de vaste kern opgesteld, onder wie Kevin Strootman, die vorige week week in de topper tegen Rennes nog matchwinner was. Ondanks een enorm veldoverwicht met bijna tachtig procent balbezit, duurde wederom heel erg lang voor Marseille het duel in haar voordeel besliste. 

Ook ditmaal lukte dat wel, met een hoofdrol voor Strootman: de Nederlander controleerde een afvallende bal en stak Alvaro weg met een knappe steekpass. Hij schoot een klein kwartier voor het einde het eerste doelpunt op het scorebord. Direct daarna besliste Radonji? het duel definitief en zorgde Payet voor de einduitslag, waardoor een nieuwe verlenging (en strafschoppen) Marseille – dat naar de achtste finales gaat - bespaard blijft.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020