Ajax-opponent Getafe wint in harde derby en gaat naar plek vijf

17 januari 2020, 22:53

Getafe heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij stadgenoot Leganes. De Ajax-opponent was met name in de eerste helft enorm op dreef, met het krachtige powervoetbal stond de ploeg al na een half uur spelen op een 0-3 voorsprong. Door de overwinning staan zij nu op de vijfde plek in de Primera Division.

Al na elf minuten spelen maakte Leandro Cabrera de 0-1 uit een corner. De verdediger torende boven alles en iedereen uit en kopte de bal keihard in de benedenhoek. Nog een tien minuten later was het al 0-2. Ditmaal was het Allan Nyom die hoog in de lucht raak kopte. Nog binnen het half uur was het duel beslist, want na een geweldig voorbereidend werk kon Jaime Mata de bal voor leeg doel binnen tikken.

In de tweede helft liep de wedstrijd uit op een schoppartij. Getafe zag de drie punten geen seconde meer in gevaar komen, maar ging vrolijk mee in het harde spel. In totaal vielen er acht gele kaarten en ook nog één rode kaart. Getafe staat voorlopig op de knappe vijfde plek in Spanje en houdt de aansluiting met Atletico Madrid en Sevilla.

Ajax treft de ploeg over ruim een maand. Op 20 februari komen de Amsterdammers naar Spanje voor het eerste duel in achtste finales van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen