Schalke start 2020 met zege tegen Borussia Mönchengladbach

17 januari 2020, 22:26   Bijgewerkt: 18 januari 2020, 10:26

Schalke 04 is 2020 uitstekend gestart: in de Bundesliga-topper werd Borussia Mönchengladbach vrijdagavond verslagen. Daarmee blijft de ploeg van David Wagner in de buurt van de absolute topploegen, terwijl BMG verzuimt om in elk geval voor even de koppositie te pakken. Maar aan de 2-0-zege – die door Suat Serdar en Michael Gregoritsch tot stand kwam – was niets af te dwingen.

De transfervrije overgang van Alexander Nübel in de komende zomer deed al veel stof doen opwaaien in Duitsland: Manuel Neuer liet zich erover uit, net als de clubleiding van Bayern München. De captain van Schalke 04 werd de aanvoerdersband direct ontnomen. Schalke deed er alles aan Nübel te behouden, maar kon niet voorkomen dat de talentvolle keeper na dit seizoen transfervrij vertrekt.

Lees ook: Nübel moet aanvoerderschap Schalke afstaan na Bayern-transfer

Tegen Borussia Mönchengladbach ontbrak Nübel vanwege een schorsing. Daardoor stond Markus Schubert in het doel van Schalke 04, dat de betere ploeg was in de eerste helft. Dat kwam in de score pas tot uiting na de pauze: van buiten het zestienmetergebied schoot Serder knap hard en laag raak: 1-0. Niet veel later verdubbelde Gregoritsch de score, waarna het duel zo goed als zeker was gespeeld.

Komende week wacht Schalke 04 overigens wederom een zwaar duel in de Bundesliga: dan gaat het op bezoek bij Bayern München. De kans is zeer klein dat keeper Nübel dan wél in het doel staat van Die Königsblauen. Voor Mönchengladbach is het zaak om in het spoor van koploper RB Leipzig te blijven, aangezien het over twee weken bij de koploper van Duitsland op bezoek gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen