Lang legt uit: "Moet minuten maken in de Eredivisie"

17 januari 2020, 21:04

Noa Lang heeft zijn aanstaande verhuurbeurt aan FC Twente nauwkeurig uitgezocht in samenspraak met Ajax. De buitenspeler zou in Amsterdam te weinig aan spelen toekomen in de tweede seizoenshelft en wil zich op andere vlakken ontwikkelen in Enschede. "Ajax en ik zijn tot de conclusie gekomen dat ik veel speelminuten in de Eredivisie moet maken, omdat dat goed is voor mijn ontwikkeling."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf, over zijn aanstaande overgang, die alleen door Ajax nog officieel bevestigd moet worden. "Ik ben op een leeftijd dat ik elke week op niveau moet spelen. Ajax vindt dat ook. Ze weten dat ik er klaar voor ben", aldus Lang, die erkent dat hij door de komst van Ryan Babel is gedaald in de pikorde bij Ajax.

"Een van mijn doelen is om qua inhoud sterker te worden", aldus de zelfkritische buitenspeler. "Ik moet betrouwbaarder worden in de omschakeling en mezelf op elk gebied verbeteren om een completere voetballer te worden. Het moet niet zo zijn dat ik alleen een leuke voetballer ben in balbezit. Ook zonder de bal moet ik mijn werk verrichten."

De voorbije dagen werd duidelijk dat Lang zijn heil tijdelijk waarschijnlijk elders zou zoeken. Met Babel (nieuw), Quincy Promes (weer fit) en David Neres (op de weg terug) is de concurrentie moordend voorin bij Ajax. Naar verluidt wilden meerdere Eredivisionisten Lang inlijven, maar Twente gaat met de buitenspeler aan de haal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen