Babel schuwt concurrentie niet: "Ben gehaald als versterking"

Babel schuwt concurrentie niet: "Ben gehaald als versterking"

17 januari 2020 – Ryan Babel denkt dat hij een echte versterking voor Ajax is. De aanvaller wordt voor een halfjaar gehuurd van Galatasaray en gaat met Ajax vol voor het winnen van de Eredivisie en de Europa League. De nieuwe aanwinst van de Amsterdammers stelt dat de club enorm gegroeid is, sinds zijn laatste periode bij Ajax."Ajax is weer Europese top, net als in de jaren negentig toen ik in Zuid-Oost Amsterdam opgroeide", stelt de aanvaller in het Algemeen Dagblad. "Ja, dat vind ik echt. Ik merkte ook in het buitenland dat er zo weer naar Ajax wordt gekeken. Als we een paar jaar geleden een mooi Europees resultaat boekten, dan hadden ze in het buitenland het over de schooljongetjes die het aardig hadden gedaan. Maar dat is wel voorbij. We horen er weer echt bij. Ik zat in het stadion toen het in blessuretijd fout ging tegen Tottenham Hotspur. Zonde en onverdiend, maar het was een geweldige campagne."

Babel denkt dat hij een echte versterking kan zijn voor Ajax, ook al is de concurrentie – mits iedereen fit is, moordend bij de Amsterdammers. "Ik ben als versterking gehaald. Ik zal misschien niet altijd beginnen. Maar ik ga zeker mijn minuten maken", zei hij. De vleugelspits denkt dat de deal voor alle partijen een juiste zet was. "Galatasaray kon wel wat geld gebruiken en Ajax heeft er een optie voorin bij. Met het oog op het EK wil ik graag in een goed draaiend elftal spelen. Bij Galatasaray moest ik soms de bal gaan halen op een positie waar Frenkie de Jong gewend is te spelen en als ik dan de bal kwijtraakte, dan had ik het gedaan. Dat ging knagen."

De tijdelijke overstap naar Amsterdam is tevens van belang om zijn plek in de EK-selectie af te dwingen, zo denkt Babel. "Het EK wordt misschien mijn allerlaatste toernooi met Oranje. Dan wil ik er staan. Nee, ik heb nog niet met bondscoach Ronald Koeman gesproken. Maar ik denk dat hij mij wel snapt als ik alles uitleg."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 25 februari 2020

  2. maandag 24 februari 2020