Tadic maakt zich niet druk om tegenvallende doelpuntenproductie

Tadic maakt zich niet druk om tegenvallende doelpuntenproductie

17 januari 2020 – Dusan Tadic was vorig seizoen de absolute topscorer van Ajax, maar dit seizoen blijft zijn doelpuntenproductie nog wat achter. Vooral in de periode voor de winterstop, waarin Ajax drie keer op een rij verloor, kwam het hem op de nodige kritiek te staan. Zelf blijft hij rustig onder de situatie.De Servische aanvaller maakte vorig jaar 28 doelpunten en werd daarmee gedeeld topscoorder van de competitie. Dit seizoen staat hij halverwege nog maar op acht treffers. "Ik heb misschien minder gescoord, maar ik heb wel meer assists gegeven", zei hij in gesprek met FOX Sports. "Als je gaat forceren om zelf meer te scoren, gaat het fout. Het ligt aan het moment, je moet gewoon belangrijk zijn voor het team. Het maakt niet uit of je dat doet met doelpunten of met assists. Voor ons is het meest belangrijk dat we winnen. Als je alleen maar aan jezelf denkt, begrijp je het niet."

Met Ryan Babel heeft Ajax er nog een extra optie bij in de aanval. Tadic maakt zich echter geen zorgen en weet dat hij op meerdere posities uit te voeten kan. "Een goede speler moet op meerdere posities kunnen staan. Je moet je snel aanpassen aan verschillende situaties. Je moet als aanvaller proberen om overal te kunnen staan. Voor mij maakt het niet uit. Wij hebben zoveel kwaliteit dat het voor ons niet uitmaakt waar wij spelen."

Ajax begint de tweede helft van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Amsterdammers gaan aan kop in de Eredivisie en hebben drie punten voorsprong op nummer twee AZ.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020