Idrissi verkozen tot Speler van de Maand december in Eredivisie

17 januari 2020, 15:57

Oussama Idrissi is verkozen tot Speler van de Maand in de Eredivisie. De aanvaller van AZ was in december op basis van statistieken de best presterende speler. Feyenoorder Orkün Kökcü is ook in de prijzen gevallen: hij krijgt de prijs voor Talent van de Maand.

Met AZ won Idrissi in december drie van de vier competitiewedstijden, waaronder tegen Ajax (1-0). Alleen het laatste duel voor de winterstop met Sparta (3-0) ging verloren. Gedurende de maand creëerde Idrissi de meeste kansen uit open spel (7), nam hij het vaakst het vijandelijke doel onder vuur (11) en noteerde hij 11 geslaagde dribbels. Hij was verder goed voor twee doelpunten en een assist. Timon Wellenreuther (Willem II) en Hakim Ziyech (Ajax) eindigden in het klassement onder Idrissi.

Kökcü verstuurde in december de meeste passes op de helft van de tegenstander (118). Tegen FC Utrecht (1-2 winst) was hij met een prachtig doelpunt belangrijk voor zijn ploeg. Hij bleef onder meer Danilho Doekhi voor in het klassement.

Hoewel Idrissi en Kökcü er met de belangrijkste prijzen vandoor gaan, is Ajax de hofleverancier voor het Elftal van de Maand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen