De Boer vervangt Bizot: "Ik bereid me nu wel anders voor"

17 januari 2020, 15:52

Rody de Boer staat aan de vooravond van zijn debuut in de hoofmacht van AZ. De 22-jarige doelman staat zaterdagavond onder de lat in de wedstrijd tegen Willem II, omdat Marco Bizot een schorsing uitzit na zijn rode kaart voor de winterstop. "Ik bereid me nu wel anders voor en heb er zin in", sprak De Boer over zijn aanstaande debuut.

De Boer kwam in de zomer van 2018 over van Telstar, ondanks de vermeende interesse van een aantal Premier League-clubs. De jeugdinternational speelde zijn wedstrijden vooralsnog alleen in Jong AZ, maar door de schorsing van Bizot gaat hij zaterdag zijn debuut maken. "Ik heb mezelf top kunnen voorbereiden op deze wedstrijd en ben er klaar voor", zei hij in gesprek met AZ TV. "Ik bereid me nu wel anders voor. Normaal ben je natuurlijk ook scherp, maar nu weet je echt dat je gaat spelen."

De doelman speelde voor AZ bij Telstar en keepte tot dusver alleen nog maar in de Eerste Divisie. "Ik ben benieuwd hoe het op een niveautje hoger gaat. Ik kijk er erg naar uit om mezelf te laten zien in de Eredivisie. Ik heb geen last van extra spanning, ik heb daar sowieso nooit zo vaak last van. Of ik extra advies van Bizot heb gevraagd? Nee, dat niet. We zaten wel met elkaar op de kamer in Spanje, maar er schoot me niks te binnen wat ik zou moeten vragen. Op de training praten we genoeg met elkaar", sprak hij.

AZ speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Willem II. De Alkmaarders staan op de tweede plek, op drie punten van koploper Ajax. De Tilburgers staan op de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen