AZ mogelijk zonder Stengs bij Eredivisie-hervatting

17 januari 2020, 13:02

De eerste wedstrijd van 2020 gaat mogelijk aan de neus van Calvin Stengs voorbij. De buitenspeler en smaakmaker van AZ heeft een bovenbeenblessure en heeft vrijdag de ochtendtraining laten schieten. Zaterdag wordt duidelijk of hij kan spelen tegen Willem II.

Dat bevestigt trainer Arne Slot tegenover het Algemeen Dagblad. "We hopen dat dat hij er toch bij is", zegt de coach. "Maar als hij er niet bij is, hebben we genoeg mogelijkheden om hem te vervangen. Sugawara kan hem bijvoorbeeld vervangen en Aboukhal ook. Gudmundsson niet, die is geblesseerd." De Noorse nieuweling Hakon Evjen kan ook op die plek spelen, maar is nog niet zover. "Hij heeft nog wel even de tijd nodig waarschijnlijk. Dat is anders dan bijvoorbeeld Ramon Leeuwin die er ook bij is gekomen maar er direct staat. Die woont alweer in Almere waar hij al een huis had. Daarom hebben we hem ook aangetrokken. We wilden een speler die er direct zou staan."

AZ presenteerde uitstekend in 2019, maar verloor het laatste duel met Sparta wel met ruime cijfers. "Daar heb ik nog wel lang aan gedacht", geeft Slot toe. "En het maakte ook zeker een verschil met hoe we de winterstop in gingen. Aan de andere kant zijn we nog in de race voor drie competities. Dat besef is heel sterk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen