Bosz verlengt contract bij Bayer Leverkusen tot medio 2022

17 januari 2020, 12:12   Bijgewerkt: 17 januari 2020, 12:25

Bayer Leverkusen heeft het contract van Peter Bosz met twee jaar verlengd. Dat heeft de Duitse club vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. De Nederlandse oefenmeester ligt nu tot de zomer van 2022 vast bij Die Werkself.

De contractverlenging hing al even in de lucht. Zo spraken spraken de club en trainer tijdens het winterse trainingskamp over een langere samenwerking. Nu is er witte rook. "Het dagelijkse werk dat Bosz voor Leverkusen verricht waarderen we zeer. Hij heeft dezelfde ambitie als wij, namelijk aantrekkelijk en vooral succesvol voetbal spelen. We hebben ambitieuze doelen en zijn ervan overtuigd dat we die met Bosz aan het roer kunnen verwezenlijken", aldus voorzitter Fernando Carro.

Bosz is sinds december 2018 werkzaam voor Bayer Leverkusen. Hij leidde de club in zijn eerste halve seizoen naar de vierde plaats in de Bundesliga. Daarmee plaatste Leverkusen zich voor de groepsfase van de Champions League. Het lukten de Duitsers niet om te overwinteren in het miljardenbal, maar wel werd een ticket voor de knock-outfase van de Europa League veiliggesteld. In de Bundesliga bezet Leverkusen halverwege het seizoen de zesde plaats met negen punten achterstand op koploper RB Leipzig.

Volgens Rudi Völler weet Bosz zijn stempel te drukken in Leverkusen. "Hij heeft het vermogen om continu een team te ontwikkelen. Zijn spelopvatting bevalt ons, want Bayer staat voor agressief en dominant voetbal op een hoog tempo. Beide partijen zijn blij dat de samenwerking verder reikt dan tot het einde van het seizoen", zegt de technisch directeur.

Bosz zelf is in zijn nopjes met het  nieuwe contract. Hij onderstreept dat het 'leergierige, ambitieuze en loyale team' hem het afgelopen jaar veel plezier heeft gebracht. "De jongens gaven nooit op, zelfs in moeilijke fasen, en geloofden altijd in ons gezamenlijk ontwikkelde idee van voetbal. We geloven in dit team en in deze club. Veel is hier mogelijk. We werken elke dag om de voorwaarden voor prijzen te creëren en kijken ernaar uit om het voort te zetten."

Naast Bosz hebben ook assistent Hendrie Krüzen en fysiek trainer Terry Peters hun contract tot medio 2022 verlengd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen