Maguire krijgt aanvoerdersband door aanstaand vertrek Young

17 januari 2020, 11:38

Harry Maguire is de nieuwe aanvoerder van Manchester United. Dat heeft trainer Ole Gunnar Solskjaer vrijdag laten weten op een persconferentie. Maguire neemt de band over van Ashley Young die op het punt staat om naar Internazionale te vertrekken.

Als Young niet speelde, was Maguire in de eerste seizoenshelft al vaak captain bij Manchester United. Nu neemt hij de band definitief over van de 35-jarige linksback die naar Inter zal vertrekken. Young was sinds de zomer aanvoerder. Hij nam destijds de band over van Antonio Valencia.

Solskjaer gaf tevens aan dat er geen vervanger voor Young zal worden gehaald. "Hij is 35 jaar en kan bij Inter voor twee jaar tekenen. Ik snap dat hij op dat aanbod in wil gaan. Wij konden hem geen tweejarig contract aanbieden. Hij was een trouwe speler van de club, was aanvoerder en pakte prijzen. Maar er komen nieuwe talenten aan", zegt de Noor tegen Sky Sports. ?

Manchester United maakt zich op voor de kraker tegen Liverpool van zondag. De kans is groot dat Marcus Rashford door lichte klachten dan niet inzetbaar is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen