Transferweekje: Feyenoord zoekt spits, PSV in de wachtkamer

18 januari 2020, 12:04   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 23:33

De winterse transferperiode is sinds 1 januari geopend. Clubs hebben de eerste transfers al afgerond en de komende twee weken zit er nog veel meer in het vat. De geruchtenmachine draait dan ook op volle toeren. Welke winterse verrassing halen clubs uit de hoge hoed? Wij praten je bij met een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord zoekt spits

Algemeen directeur Mark Koevermans wond er deze week bij de NOS geen doekjes om: Feyenoord stelt alles in het werk om deze maand een concurrent voor Nicolai Jørgensen aan te trekken. De Rotterdammers moeten creatief zijn, daar de financiële mogelijkheden beperkt zijn. Door het vertrek van Kenneth Vermeer naar de Verenigde Staten heeft de club iets meer ruimte om wat te doen op de transfermarkt. Vorige week werd Feyenoord in verband gebracht met Aleksandr Kokorin, maar de spits van Zenit St. Petersburg lijkt onhaalbaar. Hetzelfde geldt voor Lokomotiv Moskou-spits Fedor Smolov. Feyenoord zou ook van Club Brugge nul op het rekest hebben gekregen om Loïs Openda te huren. Nu zou het Rotterdamse oog zijn gevallen op Róbert Bozenik van MSK Zilina, meldden onder meer Voetbal International. De Slowaakse spits kost echter wel een vier miljoen euro en staat ook in de belangstelling van Hamburger SV.  Of zoekt Feyenoord het dichter bij huis en trekt het de goedkopere Amadou Ciss aan?

{image[339004][right-half][]}PSV in de wachtkamer

Wat gaat er deze dagen gebeuren bij PSV? De club is al langere tijd bezig met de komst van Ricardo Rodríguez, maar ook Fenerbahçe wil de linksback overnemen van AC Milan. Technisch directeur John de Jong was deze week in de populaire modestad om te praten met de top van de Italiaanse club. Het Eindhovens Dagblad denkt dat PSV er wel uitkomt met AC Milan, maar de vraag is wat Rodríguez wil. De doorgaans goed geïnformeerde journalist Gianluca Di Marzio beweert dat de keuze van de Zwitser is gevallen op Fenerbahçe, maar PSV heeft nog geen terugkoppeling gekregen dat hij voor de Turkse club heeft gekozen. Dan is er nog Gastón Pereiro. Hij kan de overstap maken naar FC Cincinnati. Directeur Gerard Nijkamp heeft bevestigd dat de MLS-club rond is met PSV, maar beide clubs worden aan het lijntje gehouden door het management van de Uruguayaan. Beweerd werd dat Aston Villa ook geïnteresseerd was, maar die club heeft zich helemaal niet gemeld voor Pereiro. Cincinnati wil snel duidelijkheid, heeft Nijkamp gezegd bij Extra Time. Trainer Ernest Faber gaat hem deze maand in elk geval niet meer inzetten. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ajax laat Lang wel, maar Marin niet gaan

Ajax is met de komst van Ryan Babel klaar op de transfermarkt, maar dat geldt niet per se voor uitgaande transfers. Doordat Quincy Promes weer fit is, David Neres op de weg terug is en Babel erbij is gekomen, mocht Noa Lang tijdelijk vertrekken. Hij heeft ervoor gekozen om de komende maanden voor FC Twente uit te komen. Meerdere Eredivisionisten waren geïnteresseerd. Tubantia wist te melden dat ook sc Heerenveen belangstelling had. De Friezen hebben zelfs met de jonge aanvaller om tafel gezeten. De keuze van Lang is echter gevallen op de promovendus uit Enschede. Ajax is daarentegen niet van plan om Razvan Marin te verhuren, zo liet Erik ten Hag vrijdag weten op de persconferentie. Hij weet de verwachtingen in Amsterdam vooralsnog niet waar te maken en wordt in verband gebracht met een overgang naar Club Brugge. Op tijdelijke basis zal dat dus niet gebeuren.

{image[337806][right-half][]}Toekomst Chong

Blijft hij bij Manchester United? Verruilt hij de Engelse grootmacht voor een andere club? En zo ja, waar gaat hij naartoe? Er zijn veel geruchten gaande rond de sportieve toekomst van Tahith Chong. Feit is dat hij bij United beschikt over een contract dat komende zomer afloopt. Derhalve is hij voor veel clubs een interessante speler. Volgens Voetbal International hebben vertegenwoordigers van Inter deze week gesproken met zaakwaarnemer Erkan Alkan. Dat gesprek ging niet alleen over Chong, maar ook over Sofyan Amrabat, die bij meerdere Italiaanse grootmachten in beeld is. Voor Chong is er meer interesse uit de Serie A: ook Napoli heeft volgens Tuttosport belangstelling. En dan is er nog Juventus, dat al veel vaker gelinkt is aan de Oranje-jeugdinternational. Het meest opmerkelijke gerucht betreft Chong kwam deze uit Portugal. Volgens A Bola wil Manchester United de aanvaller inzetten als ruilmiddel om Bruno Fernandes over te nemen van Sporting Portugal. Het worden nog twee interessante weken voor Chong.

Heerenveen loost overbodige spelers

SC Heerenveen is een flink aantal overbodige spelers aan het slijten deze weken. Verdediger Andreas Skovgaard, die totaal niet in beeld is bij hoofdcoach Johnny Jansen, verwacht in de winterstop nog te verkassen uit Friesland, waar hij nooit zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Nemanja Mihajlovic – hij is een speler van buiten de EU en verdient daarom een vorstelijk salaris – is zelfs al vertrokken: het Poolse Arke Gdynia gaat met hem aan de haal. Anderzijds werden Noa Lang (Ajax) en Erik Sorga (FC Flora) afgelopen week genoemd in het Abe Lenstra, maar zij kozen beiden voor een ander avontuur. Komt er nog wel een aanvallende versterking bij, nu er weer ruimte is op de loonlijst?

{image[339156][right-half][]}FC Groningen-spelers in the picture

FC Groningen nam deze maand afscheid van Charlison Benschop (Apollon Limassol) en Michael Breij (SC Cambuur), maar de verwachting is dat de club bepalende spelers aan boord weet te houden.. Amir Absalem vertrekt volgens het Algemeen Dagblad mogelijk naar Almere City, maar daar lijkt het wel bij te blijven. AEK Athene was geïnteresseerd in Samir Memisevic, maar hij lijkt gewoon te blijven. Mogelijk trekt hij komende zomer de deur in Groningen alsnog achter zich dicht. Hetzelfde geldt voor Mike te Wierik en Django Warmerdam. Zij beschikken over een aflopend contract en worden in verband gebracht met een overgang naar respectievelijk FC Twente en FC Utrecht. Al heeft Te Wierik aan Tubantia laten weten helemaal (nog) niet met de Enschedeërs te hebben gesproken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen