RKC Waalwijk vindt in Den Bosch defensieve versterking

17 januari 2020, 10:51   Bijgewerkt: 17 januari 2020, 11:05

RKC Waalwijk heeft de tweede winterse versterking binnen. Na Tijjani Reijnders maakt ook Stefan Velkov de overstap naar de promovendus. De 23-jarige Bulgaarse verdediger wordt voor een half seizoen gehuurd van FC Den Bosch. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Door de blessure van Henrico was RKC naarstig op zoek naar een defensieve versterking. Die hebben de Waalwijker gevonden bij provinciegenoot FC Den Bosch. Daar was de centrale verdediger een vaste waarde. Hij miste dit seizoen nog geen minuut bij de huidige nummer elf van de Eerste Divisie.

Velkov is na Leo Väisänen de tweede centrale verdediger die Den Bosch deze maand verlaat. "Het is uiteraard nooit een ideaal scenario om je centrale verdedigingsduo in dezelfde transferperiode te zien vertrekken. Ook Stefan heeft richting mij de ambitie uitgesproken om zich te kunnen door ontwikkelen op een hoger niveau. Door zijn overstap naar RKC Waalwijk gaat hiermee de wens van de speler in vervulling. Binnen onze financiële mogelijkheden wordt naar een adequate vervanger gezocht", aldus Bert Ruijsch, manager voetbalzaken van de Bosschenaren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen