Mbuyamba traint met Barça-sterren: "Dit had ik niet verwacht"

Mbuyamba traint met Barça-sterren: "Dit had ik niet verwacht"

17 januari 2020 – Ron Elsen is onder de indruk van de ontwikkeling van Xavier Mbuyamba. De technisch directeur van MVV zag de achttienjarige verdediger afgelopen zomer de overstap maken naar FC Barcelona. Daar trainde hij woensdag voor de eerste keer met de eerste selectie.Elsen was vorig seizoen nog trainer van MVV en liet Mbuyamba toen debuteren in het betaalde voetbal. Nu traint de jonge verdediger met Lionel Messi en de andere sterren van FC Barcelona. "Nee, dit had ik niet verwacht. Maar hijzelf ook niet, denk ik", aldus Elsen tegenover de NOS. "Ik had hem het liefst nog hier gehad."

MVV slaagde er afgelopen zomer niet in Mbuyamba te behouden. De verdediger leek op weg naar Chelsea, maar die club mocht hem vanwege een transferban niet aantrekken. FC Barcelona profiteerde van de situatie en legde de jeugdinternational vast. MVV hield er slechts een opleidingsvergoeding aan over. "We boden hem een contract aan voor drie jaar, maar zijn omgeving zag dat niet zitten", legt Elsen uit.

De technisch directeur noemt Mbuyamba een stabiele jongen. "In zijn houding en in zijn gedrag. Ondanks zijn jonge leeftijd werd hij al snel geaccepteerd in de groep. Hij is onverstoorbaar en heeft een goed gevulde hersenpan, zeg ik altijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020

  3. vrijdag 3 juli 2020