Utrecht-spelers trots op komst Zoet: "Zegt dat we gegroeid zijn"

Utrecht-spelers trots op komst Zoet: "Zegt dat we gegroeid zijn"

17 januari 2020 – Dat FC Utrecht grote ambities heeft, blijkt ook uit het aantrekken van PSV-keeper Jeroen Zoet. De subtopper haalde eerder met Bart Ramselaar en Vaclav Cerny al spelers op bij topclubs en dat zegt volgens de spelers iets over de huidige status van de ploeg.

Zoet speelt het komende halfjaar op huurbasis voor Utrecht, waar hij met open armen is ontvangen. "Dat een speler van het kaliber Jeroen Zoet voor ons kiest, zegt dat wij als club zijn gegroeid", vindt routinier Mark van der Maarel. "Dat is ook een compliment voor de club en waar we mee bezig zijn. Van alle mogelijke scenario's om de blessure van Maarten (Paes, red.) op te vangen, is dit wel een van de meest ambitieuze."

Eerder kwamen er met Ramselaar en Cerny ook al spelers van topclubs naar Utrecht. "Ik heb ook de tijd meegemaakt dat het anders was. Dat FC Utrecht het moest doen met de zogenaamde buitenkansjes en spelers met een krasje", zegt de routinier tegen De Telegraaf. "Nu krijg je spelers waarbij iedereen overtuigd is van de potentie en marktwaarde en die bewust kiezen voor FC Utrecht. Het maakt me best trots dat we dit als club kunnen bewerkstelligen."

Aanvoerder Willem Janssen kan zich vinden in die woorden. "Ik speel hier graag, omdat ik merk dat de club nog steeds groeit en ambities heeft. Dit is daarvan weer een voorbeeld. Ik vind het heel mooi dat een jongen als Zoet voor ons heeft gekozen. Dat zijn positieve signalen."

gerelateerd