Boëtius geniet in Duitsland: "Voel dat ik nog meer kan"

17 januari 2020, 07:44

Voor Jean-Paul Boëtius is de transfer naar Duitsland in augustus 2018 een schot in de roos gebleken. De aanvallende middenvelder is helemaal opgeleefd bij FSV Mainz 05 en speelde zich dit seizoen zelfs in het uitblinkersteam van de Bundesliga. Hij voelt dat er nog meer in het vat zit.

De 25-jarige spelmaker scoorde drie keer in de eerste seizoenshelft en tekende tevens voor vijf assists. Het leverde hem een plaats in het sterrenteam van de eerste seizoenshelft van de Bundesliga. Hij vormt het middenveld met Borussia Dortmund-duo Jadon Sancho-Marco Reus en met Borussia Mönchengladbach-uitblinker Marcus Thuram. "Mooi rijtje, hè", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het ging voor de winterstop niet slecht, maar ik voel dat ik nog veel meer kan. Dat wil ik in de tweede helft van het seizoen laten zien."

Boëtius was eerder in zijn loopbaan buitenspeler, maar wordt in Duitsland als aanvallende middenvelder gebruikt. Dat gaat hem goed af. "Ik ben fysiek en mentaal zoveel sterker dan voorheen", concludeert de international. "Ik doe veel aan krachttraining en stabiliteitsoefeningen. Ik voel me zo sterk als een beer hier." Door zijn goede spel heeft hij zich ook in de kijker bij andere clubs gespeeld. "Er kijken clubs naar mij", weet hij. "Mainz heeft in het verleden veel spelers verkocht aan prima clubs. We zullen zien wat er gebeurt."

Met Mainz bezet de oud-speler van Feyenoord momenteel de veertiende plaats in de Bundesliga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen