Mustafi vaak mikpunt van kritiek: "Soms lastig te begrijpen"

Mustafi vaak mikpunt van kritiek: "Soms lastig te begrijpen"

16 januari 2020 – Het gaat al langere tijd niet goed met Arsenal, dat de voorbije jaren met name defensief kwetsbaar is gebleken. Eén van de tegenvallende verdedigers is Shkodran Mustafi, die in Londen vaak mikpunt van kritiek is geweest. In een interview op de clubsite bijt de Duitse verdediger van zich af.Shkodran speelde bijna negentig competitiewedstrijden voor Arsenal, maar komt in het huidige seizoen weinig aan spelen toe. "Als centrale verdediger sta je onder veel druk", stelt hij. "Als je een fout maak, wordt de druk nog groter. Het is niet altijd even makkelijk om met deze druk om te gaan. Als centrale verdediger moet je je werk perfect doen om een gewone wedstrijd te spelen. Als je alles goed doet, maar één fout maakt die wordt afgestraft, vernietigt dat alles wat je daarvoor deed. Dat is wat deze positie zo lastig maakt."

Met name op social media is Mustafi veelvuldig bekritiseerd. "Ik heb het een beetje probeert te blokkeren. Ik was niet zo actief op social media en las geen reacties. Ik praatte alleen met mijn naasten, zoals mijn familie, vrouw en kinderen, die mij hielpen het te vergeten. Als ik 's ochtends naar de training kwam, concentreerde ik me gewoon op de training. Daarna ging ik naar huis om tijd met mijn gezin door te brengen. Ik probeerde niet te veel dingen te lezen die mensen zeiden."

"Of ik me soms een doelwit heb gevoeld? Dat zou ik niet zeggen, want dat vind ik wat te ver gaan. Ik denk niet dat de wereld om mij draait of dat ik het middelpunt van de wereld bent. Maar het was soms moeilijk te begrijpen, want zelfs in de wedstrijden waarin ik niet betrokken was, was ik degene die de schuld kreeg."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 18 februari 2020

  2. maandag 17 februari 2020