Pardew stoomt ADO klaar: "Het is een soort nieuwe start"

16 januari 2020, 18:50

Alan Pardew debuteert zondag in de kelderkraker tegen RKC Waalwijk als trainer van ADO Den Haag. De Engelsman heeft de voorbije twee weken gebruikt om de Hagenaren klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft. Daarin zal de club de nodige punten moeten pakken om degradatie af te wenden.

De voorbije trainingsweken, waaronder de stage in Spanje, zijn Pardew goed bevallen. "Uiteraard was de Nederlandse taal nog een klein probleempje. Gelukkig is Dirk (Heesen, red.) er om mij daarmee te helpen. Ik heb snel alle namen geleerd. Daar heb ik wel wat fouten mee gemaakt, maar dat heb je altijd. We moeten zeker nog verbeteren, daarom hebben we spelers aan de selectie toegevoegd", aldus de Engelse oefenmeester tegenover het televisiekanaal van ADO.

"Ik kon zien dat de groep hulp nodig had. Ik zie dat de nieuwe spelers iedereen omhoog brengt", gaat hij verder. "Toen ik nog speelde, als er dan een nieuwe speler binnenkwam, wist je dat je een stapje extra moest zetten. Anders kon je je basisplek verlezen. Dus deze nieuwe spelers zijn er om de spelers te prikkelen", zegt Pardew, die Sam Stubbs, George Thomas, Laurens De Bock en Mick van Buren als aanwinsten begroette.

Pardew vraagt op de training veel van zijn spelers. "Zo doen we dat in de Premier League. Ik moet nog zien hoe het hier gaat qua intensiteit. Ik weet nog niet of we hier een wedstrijd aan kunnen gaan zoals in de Premier League. Dat zullen we moeten afwachten", vervolgt de trainer, die hoopt dat er zondag veel mensen naar het stadion komen. "Want het is toch een soort nieuwe start, ook al zijn we halverwege het seizoen. Dan kunnen we proberen om iedereen wat op te vrolijk. Voor mij is het ook een nieuwe start. Er zijn niet veel Engelse trainers in het buitenland en ik wilde die kans grijpen. Ik heb al gezegd dat ik de club erg dankbaar ben. Ze hebben me erg goed opgenomen en mijn ideeën omarmd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen