"Als Hiddink belt, denk je na. Helemaal als hij namens PSV belt"

16 januari 2020, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV verraste deze week door René Eijkelkamp (op archiefbeeld) toe te voegen aan de technische staf van Ernest Faber. De 55-jarige oud-speler kwam uit de koker van adviseur Guus Hiddink. Hiddink hing in de winterstop aan de lijn. "Ook verrassend, want Guus belt nooit, die appt alleen maar", vertelt Eijkelkamp.

Hiddink vond dat Eijkelkamp weer het veld op moest om Faber te helpen. "Als Guus belt, denk je na. Helemaal als hij namens PSV belt, die club zit in mijn hart, PSV loopt als een rode draad door mijn carrière", zegt Eijkelkamp tegen De Stentor. "Als trainingscomplex De Herdgang tien minuten van Dalfsen (zijn woonplaats, red.) had gelegen, was ik daar nooit meer weggegaan. Ik heb vervolgens een paar dagen bedenktijd genomen, overlegd met de familie die enthousiast reageerde en 'ja' gezegd."

Het wordt voor Eijkelkamp zijn vierde periode bij PSV. Eerst was hij in Eindhoven actief als speler, daarna werkte de Dalfsenaar als assistent van Hiddink en later van Fred Rutten. Als rechterhand van Faber staat Eijkelkamp drie, vier dagen op het veld. "Beetje observeren, trainen, jongens individueel aanspreken en zorgen dat er een positieve sfeer ontstaat. Het is wel een goeie groep, hoor. Alleen wat jong nog. Dus ik probeer ze wat advies te geven en hun vertrouwen op te krikken. Ik heb net een appartement geregeld in Eindhoven, want dat heen en weer reizen vind ik maar niks, we gaan er wat van maken!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen