'UEFA veranderde formatie CL-team 2019 vanwege Ronaldo'

16 januari 2020, 10:20

Een bijzonder gerucht uit de omgeving van de UEFA: de voetbalbond presenteerde woensdag het elftal van het jaar uit de Champions League. Het elftal bestond uit spelers die door de fans werden gekozen en daar was in eerste instantie geen plaats voor Cristiano Ronaldo (Juventus). Door de formatie te wijzigen, gebeurde dat alsnog en stond hij er wél in.

Dat schrijft Daily Mail. Normaliter bestaat het elftal uit een 4-4-3-ploeg de laatste jaren – alleen in 2017 was er met 4-4-2 een andere formatie -, maar ditmaal gaat het om 4-2-4-opstelling. Volgens het Engelse medium is dat vanwege een simpele reden: Ronaldo zat niet bij de beste drie aanvallers, gekozen door de fans. En dus moest er een vierde bijkomen. 

Lionel Messi, Robert Lewandowski en Sadio Mané genoten de voorkeur in het team van de fans, waardoor er voor de Portugees geen plek zou zijn. Bronnen beweren dat daarom de opstelling is omgegooid, zodat er voor de vierde aanvaller – Ronaldo – alsnog plaats is gemaakt. Middenvelder N'Golo Kanté zou zijn plek op het middenveld zijn verloren. 

Lees ook: Nederland hofleverancier in Champions League-team van het jaar

Nederland was hofleverancier in het Champions League-team van het jaar. Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong werden net als Ronaldo verkozen. Ruim twee miljoen fans brachten hun stem uit in deze UEFA-verkiezing. Als houder van de Champions League is Liverpool het best vertegenwoordigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen