Vanaken weer Belgisch beste en denkt na over buitenlandse club

16 januari 2020, 08:49

Club Brugge-uitblinker Hans Vanaken heeft woensdag voor het tweede seizoen op rij de Gouden Schoen gewonnen in België, de prijs voor de beste speler. Daarmee komt hij in het rijtje van Paul van Himst, Wilfried van Moer en Jan Ceulemans, die de award ook tweemaal achtereen wonnen. "Ik zal dat pas na mijn carrière beseffen. Als iemand het dan nog eens flikt en als je dan wordt opgebeld, dan zal ik beseffen dat het iets groots was."

Dat vertelde hij toen de award – die hij vorig jaar nog pakte als opvolger van Ruud Vormer – in ontvangst nam. Hij bleef ondanks alle aandacht bescheiden. "Het ligt een beetje in mijn karakter dat ik daar rustig bij blijf. Ook deze tweede trofee zal niets veranderen aan de persoon en de voetballer Hans Vanaken. Ik blijf mijn ding doen. Dat is het kennen van je kwaliteiten en niet gaan zweven. Dat heeft geen zin", zei hij tegenover Sporza

Verder werd de uitblinker gevraagd of hij niet eens een stap omhoog wil maken. Vanaken, die eerder nog in de belangstelling stond van Ajax: "Als er goeie ploegen komen op het juiste moment, dan durf ik daar zeker over na te denken. Ik heb de ambitie om het hoogste uit mijn carrière te halen. Maar ik ben ook supergelukkig in Brugge en daar probeer ik nog beter te worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen