Pierie wacht nog op Ajax-debuut: "Ik voel me sterker"

16 januari 2020, 07:42

Kik Pierie (19) wacht na een half jaar nog steeds op zijn officiële debuut voor Ajax. De van sc Heerenveen overgekomen verdediger zat ook slechts twee van de achttien competitiewedstrijden bij de wedstrijdselectie. Hij moet het dan ook doen met speel minuten in de Eerste Divisie. "De buitenwereld en de media zien het anders dan hoe het voor mij is", vindt Pierie.

"Zij denken: hé, hij speelt niet meer in de Eredivisie. Maar zelf voel ik dat niet zo zwart-wit", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik heb de stap gemaakt met de insteek dat ik me bij Ajax verder wilde ontwikkelen. Dat is zeker het geval. Het is heel leerzaam. Ik voel me fitter, voel me sterker, voel me echt beter worden. Dus ik ben nog altijd blij met de stap."

In zijn periode bij Heerenveen speelde hij wekelijks in de Eredivisie. 62 wedstrijden al speelde Pierie op het hoogste niveau. Wat dat betreft een groot contrast met de huidige situatie. "Ik denk aan het grotere plaatje en daar houd ik me aan vast. Samen met de club heb ik een plan. Daar heb ik vertrouwen in, daar heeft de club vertrouwen in, en daar zijn we elke dag mee bezig."

Pierie benadrukt ook het niveauverschil tussen zijn oude en huidige club. "Heerenveen is subtop in Nederland, Ajax is Europese top. Bovendien komt niet alles altijd direct maar aanwaaien. Ik ben pas 19 jaar. Ik denk niet dat ik zoveel speelminuten of zoveel duels moet spelen en ik praat er ook niet over, want dat is gewoon niet aan de orde. Ik wil gewoon een betere voetballer worden. En ik merk dat dat lukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen