United rekent dankzij Mata in replay wel af met Wolves

15 januari 2020, 22:39

Makkelijk ging het niet, maar Manchester United heeft zich naar de vierde ronde van de FA Cup gevochten. Op Old Trafford volstond een doelpunt van Juan Mata, nadat Wolverhampton Wanderes in de eerste helft een goal vanwege hands afgekeurd zag worden: 1-0.

Vorig jaar troffen beide clubs elkaar in de kwartfinales, toen ging Wolves er met de overwinning vandoor. Eerder eindigde het treffen in 0-0, waardoor er een replay volgde. De bezoekers openden in Manchester ook erg sterk, wat leidde tot een gigantische kans voor Raúl Jiménez. De Mexicaan toverde zich langs drie man, maar schoot onzuiver en scoorde dus niet. Even later leek Diogo Jota de openingstreffer te zorgen, maar zijn goal werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens – ongelukkig – hands.

United richtte zich in de tweede helft wat op, maar kwam wat uit het niets op voorsprong. Na een diepe bal trof Juan Mata na een leep wippertje doel. Het bleek de enige treffer van de avond, die een treurig einde kende na ee blessure van Marcus Rashford. De man in vorm van United viel in, maar raakte ook geblesseerd en moest noodgedwongen naar de kant.

En dat is slechts nieuws voor United, dat zondag het loodzware duel bij koploper Liverpool wacht in de competitie.