Afrika Cup 2021 wordt in januari en februari gespeeld

15 januari 2020, 15:59

De Afrika Cup van 2021 wordt in de winter gespeeld. Dat meldt de Kameroense voetbalbond Fecafoot woensdag. Het toernooi werd het afgelopen jaar nog in de zomer gehouden, maar zal volgend jaar in januari en februari gespeeld worden. Het toernooi valt dan midden in het seizoen van de Europese competities.

De Fecafoot maakte het nieuws woensdag wereldkundig en het speelschema zal ongetwijfeld tot de nodige discussie leiden aangezien de wedstrijden midden in het seizoen van de Europese topcompetities gepland staan. Waar het toernooi vorig jaar nog werd verplaatst naar juni en juli worden alle wedstrijden nu gewoon weer in januari en februari gespeeld.

Met name in de Premier League zal er verbolgen worden gereageerd op het nieuws, aangezien het schema van die clubs vaak overvol is in deze maanden. Met spelers als Mohamed Salah, Sadio Mané, Pierre-Emerick Aubameyang, Riyad Mahrez en Wilfried Zaha spelen er een hoop Afrikaanse sterren in de Engelse topcompetitie. De vorige keer dat het toernooi in deze maanden plaatsvond, werden er maar liefst 23 spelers uit de Premier League opgeroepen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen